Σούπερ Καπ Ιταλίας: Θέσεις μόνο για άνδρες

news-quiz-milan-juve-18-19Έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο προκαλεί η απόφαση να δοθούν συγκεκριμένες θέσεις μόνο σε άνδρες στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ, που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία.


Συντακτική ομάδα pass-world.gr


Η ιταλική ομοσπονδία συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, για εμπορικούς λόγους, να διεξάγει τον τελικό του Σούπερ Καπ σε άλλη χώρα. Έτσι, φέτος ο αγώνας μεταξύ Γιουβέντους και Μίλαν θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Αν και στη Σαουδική Αραβία, από τον Ιανουάριο του 2018, έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου των γυναικών σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα περιορισμοί. Έτσι, σε συγκεκριμένες διακεκριμένες θέσεις του γηπέδου, που έχουν και καλύτερη θέα στον αγωνιστικό χώρο, θα μπορούν να κάτσουν μόνο άντρες.

Επιπλέον, υπάρχει και η συμβουλή από τη «Lega Serie A» στις γυναίκες από το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τον τελικό το Σούπερ Καπ να φορούν την παραδοσιακή μαύρη φορεσιά της χώρας.

Η απόφαση αυτή, όπως είναι λογικό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο, το οποίο αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα με ρατσιστικές επιθέσεις στο γήπεδο αλλά και επεισόδια μεταξύ οπαδών.

More Articles
Close
bhopal-gas-tragedy

Διαρροή χημικών στο Μποπάλ: 35 χρόνια μετά τα θύματα ακόμα περιμένουν για δικαιοσύνη

Τέτοιες μέρες το 1989, η αμερικανική πολυεθνική Union Carbide συμφώνησε να καταβάλει 470 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα της χειρότερης βιομηχανικής καταστροφής στον κόσμο. Μέλη οργανώσεων...