Μια οικογένεια αντιστέκεται στα σχέδια του Αμπράμοβιτς για νέο γήπεδο
Από τότε που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανέλαβε τα ηνία της Τσέλσι, αλλάζοντας τον ρου της σύγχρονης ιστορίας της, αποδείχθηκε ότι λίγα πράγματα μπορούν να μπουν ανάμεσα σε εκείνον και τα «θέλω» του.


Υπέρλαμπροι αστέρες του ποδοσφαίρου και μεγάλοι προπονητές έχουν περάσει από τότε το κατώφλι του Στάμφορντ Μπριτζ χάριν, κυρίως, του πακτωλού χρημάτων που στρώνει στα πόδια τους ο Ρώσος μεγιστάνας. Αποτέλεσμα: αρκετοί εγχώριοι τίτλοι, ένα Champions League και ένα Europa League αλλά και η ανάγκη ανακατασκευής της έδρας των «μπλε», προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Άλλωστε, τα σχέδια που κατέθεσε η ομάδα, εγκρίθηκαν πριν από ένα χρόνο από τις Αρχές. Όμως, η οικογένεια Crosthwaites φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη. Οι Crosthwaites μένουν σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων, ακριβώς απέναντι από το γήπεδο και υποστηρίζουν ότι η νέα έδρα της Τσέλσι θα «κρύβει τον ήλιο από το σπίτι στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας». Μάλιστα, έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή στα αρμόδια δημοτικά όργανα και σε περίπτωση που γίνει δεκτή, τότε το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς θα βρεθεί στον αέρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το BBC, ούτε η  γενναιόδωρη οικονομική προσφορά της Τσέλσι (αφήνεται να νοηθεί  ότι το ποσό θα είναι εξαψήφιο) ήταν ικανή να πείσει τους   Crosthwaites που ζουν εκεί εδώ και πενήντα χρόνια.

Όπως λένε οι ίδιοι, δεν εναντιώνονται στην ανέγερση του νέου σταδίου και προτείνουν μια αναθεώρηση των σχεδίων της ανατολικής εξέδρας έτσι ώστε να μην επηρεάζεται το φως στο σπίτι τους.

Οι «μπλε» απαντούν ότι τα σχέδια έχουν εγκριθεί εδώ και ένα χρόνο, ύστερα από δημόσια διαβούλευση με 13.000 κατοίκους της περιοχής εκ των οποίων το 97,5% δηλώνει τη στήριξή του στα σχέδια. Επιπλέον, ήδη έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις σε άλλους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν πληγεί λόγω της απώλειας του δικαιώματός τους στο φως.

Αυτό όμως που διαφέρει στην οικία των Crosthwaites είναι το γεγονός ότι είναι η μόνη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το γήπεδο. Τα υπόλοιπα σπίτια βρίσκονται απέναντι από ένα ξενοδοχείο που θα κατεδαφιστεί προκειμένου να γίνει η ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά σπίτια να έχουν περισσότερο φως. Όμως αυτό δεν ισχύει για τους Crosthwaites και δεδομένου ότι μένουν εκεί για περίπου πενήντα χρόνια, τότε το επιχείρημά του κατά του Αμπράμοβιτς είναι ιδιαίτερα ισχυρό.