Πούλιτζερ: Τρία βραβεία για τους New York Times σε μια ανακοίνωση από το σαλόνι

Με καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νικητές των βραβείων Πούλιτζερ

Η ανακοίνωση, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 20 Απριλίου, έγινε από την επικεφαλής της επιτροπής, Ντέινα Κάνετι, από το σαλόνι του σπιτιού της. Η Κάνετι επεσήμανε ότι τα βραβεία είχαν απονεμηθεί, για πρώτη φορά το 1917, περίπου ένα χρόνο, δηλαδή, πριν το ξέσπασμα της ισπανικής γρίπης. 

Στην κατηγορία «δημοσιογραφία στην υπηρεσία της κοινής γνώμης», το βραβείο κέρδισαν η ιστοσελίδα ProPublica και η εφημερίδα Anchorage Daily News κέρδισαν το Πούλιτζερ  για την έρευνά τους σχετικά με τις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε μικρά χωριά της Αλάσκα όπου ζουν κυρίως αυτόχθονες με την αστυνόμευση να είναι  σχεδόν ανύπαρκτη.

Το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας έλαβε το Associated Press για τις εικόνες από την κάλυψη της καταστολής στο Κασμίρ της Ινδίας ενώ στην κατηγορία καλύτερη φωτογραφία έκτακτων νέων το βραβείο κέρδισε το πρακτορείο Reuters για την κάλυψη των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Οι New York Times ήταν το πιο πολυβραβευμένο μέσο για φέτος καθώς τιμήθηκαν με τρία βραβεία, για μια σειρά άρθρων σχετικά με την κρίση των ταξί στη Νέα Υόρκη και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.   

Για δεύτερη φορά το Πούλιτζερ κέρδισε ο αμερικανός συγγραφέας Κόλσον Ουάιτχεντ, αυτή τη φορά για το βιβλίο του «The Nickel Boys», στο οποίο καταγράφει τα δεινά και τις κακοποιήσεις που υπέστησαν μαύροι ανήλικοι σε αναμορφωτήριο της Φλόριντα. 

Το «The Courier-Journal of Louisville» τιμήθηκε με το βραβείο έκδοσης Breaking News για την αποκάλυψη φυλετικών ανισοτήτων και άλλων προβλημάτων σε ομοσπονδιακές φυλακές.

Για πρώτη φορά φέτος απονεμήθηκε βραβείο για ραδιοφωνικό ρεπορτάζ. Νικήτρια αναδείχθηκε η εκπομπή  «This American Life» για το επεισόδιο της «The Out Crowd», στο οποίο αναλύθηκε η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.