Υποψήφια Πρόεδρος της Χιλής η Ιζαμπέλ Αλιέντε

isabel_allende_reuters-jpg_1718483346Την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2017, ανακοίνωσε, χθες, η Ιζαμπέλ Αλιέντε, κόρη του Σαλβαδόρ Αλιέντε.

«Σήμερα θέλω να καλέσω όλους τους Σοσιαλιστές να δουλέψουν συλλογικά, ενωμένα και οργανωμένα για την ανάπτυξη ενός προγράμματος προτάσεων για το μέλλον που θέλουμε για τη Χιλή», δήλωσε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Η Αλιέντε, η οποία είναι Γερουσιαστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανακοίνωσε την πρόθεσή της στην ηγεσία του κόμματος, λέγοντας παράλληλα ότι πρώτα θα ζητήσει τη δική τους έγκριση.

Στη συνέχεια, θα κληθεί να ανταγωνιστεί στις προκριματικές διαδικασίες για την Προεδρία τον έτερο υποψήφιο της συμμαχίας «Νέα Πλειοψηφία» των Σοσιαλιστών, που αποτελείται από κεντρώα και κεντροαριστερά κόμματα, τον πρώην Πρόεδρο της Χιλής Ρικάρντο Λάγκος, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Η ανακοίνωση της Αλιέντε έγινε την ημέρα της 43ης επετείου από το πραξικόπημα και την αυτοκτονία του πατέρα της.

More Articles
Close
warsaw-7

Πολωνία: Η ιστορία ως πεδίο μάχης

Εδώ και τρία χρόνια το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS) έχει αναλάβει να ξαναγράψει το εθνικό παρελθόν της χώρας, προκειμένου να διαπλάσει...