Μαθήμα fair play από τον Μαρσέλο Μπιέλσα

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα μπήκε φέτος για τα καλά στη ποδοσφαιρική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας καθώς κάτω από την καθοδήγησή του η Λιντς πραγματοποίησε πορεία ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ αφήνοντας πίσω της τα δύσκολα χρόνια. 

Στα μέσα της χρονιάς, ο Μπιέλσα απασχόλησε τον αθλητικό Τύπο, όταν αποκαλύφθηκαν οι ανορθόδοξες μέθοδοι “κατασκοπείας” των αντιπάλων του σε μια υπόθεση που τελικά κατέληξε με τιμωρία του Αργεντίνου προπονητή. 

Την Κυριακή, όμως, ο “Loco” έγραψε για πάντα το όνομά του στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, δίνοντας μαθήματα fair play. 

Συγκεκριμένα, στον αγώνα Λιντς – Άστον Βίλα οι παίκτες του Μπιέλσα σκόραραν στο 72ο λεπτό ενώ προηγουμένως δεν είχαν τηρήσει το fair play καθώς οι αντίπαλοί τους είχαν σταματήσει να παίζουν λόγω τραυματισμού του Κοτζία, ποδοσφαιριστή της Λιντς.

Ο τρόπος με τον οποίο οι γηπεδούχοι σκόραραν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους παίκτες και τον πάγκο της Άστον Βίλλα με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη και να αποβληθεί ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων με κόκκινη κάρτα. 

Και κάπου εκεί μίλησε ο Μπιέλσα… Ο Αργεντίνος έδωσε οδηγία στους ποδοσφαιριστές του να μην αμυνθούν στην επόμενη φάση και να αφήσουν τους ποδοσφαιριστές της Βίλα να ισοφαρίσουν προκειμένου να τηρηθεί το fair play, κάτι που συνέβη στο 77’ όταν και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Λιντς έχασε τις ελπίδες της για απευθείας άνοδο στη Πρέμιερ Λιγκ, η κίνηση του Μπιέλσα αποκτά μεγαλύτερη σημασία.