Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων: κατέρρευσε ένα καμπαναριό
Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, που αποτελεί ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ και ενδεχομένως σχετίζεται με εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο. 

Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία, την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα. Η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη.

 

Η δήμαρχος της πόλης Αν Ινταλγκό, με ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για τρομερή φωτιά και ζητά τη συνεργασία των πολιτών με τις Αρχές, ενώ ήδη η περιοχή έχει εκκενωθεί από τον κόσμο. 

Την ίδια ώρα, ο  Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο για απόψε εθνικό διάγγελμά του, λόγω της τρομακτικής πυρκαγιάς που μαίνεται στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπως έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του Ελιζέ.

 

Η στιγμή της κατάρρευσης του καμπαναριου