Wikileaks: Από τη Γερμανία η CIA παρακολουθεί τα πάντα
Χιλιάδες απόρρητα έγγραφα έδωσε, σήμερα, στη δημοσιότητα ο ιστότοπος wikileaks σχετικά με τη δράση της CIA σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ μπορεί, μέσω εξελιγμένων τεχνολογιών, να παρεισφρέει σε υπολογιστές, παρακάμπτοντας ακόμα και τα πιο εξελιγμένα αντιϊκά προγράμματα και τείχη προστασίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks «οι χάκερ της CIA έχουν αναπτύξει διάφορους τρόπους να επιτίθενται επιτυχώς στα γνωστότερα αντιιϊκά προγράμματα». Παράλληλα, η CIA φαίνεται να έχει στη διάθεσή της ειδικό λογισμικό με το οποίο εισβάλλει σε συστήματα με λειτουργικά Microsoft Windows, Mac OS, Linux κ.ά.

Επιπλέον,  σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύει το wikileaks η CIA έχει τον τρόπο να εισβάλει ακόμα και σε συστήματα που δεν είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο αλλά και σε smartphone, προκειμένου να παίρνει ακόμα και κρυπτογραφημένες πληροφορίες από ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα όπως το Telegram, WhatsApp, Signal και Wiebo.

 

Οι χάκερς της CIA προχωρούν σε  «παραβίαση των “έξυπνων” τηλεφώνων αποκτώντας πρόσβαση σε αυτά και και μπορούν να αποσπάσουν ηχητικά και άλλη μηνύματα πριν ακόμα κρυπτογραφηθούν».

“Το iPhone της Apple, το σύστημα Android της Google και τα Windows της Microsoft, ακόμη και οι τηλεοράσεις της Samsung, έχουν μετατραπεί σε μικρόφωνα”, υποστηρίζουν τα Wikileaks στην ιστοσελίδα τους.

«Πρόσφατα, η CIA έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του οπλοστασίου ηλεκτρονικών επιθέσεων, του malware, των ιών, των trojans, των τεχνασμάτων για την αξιοποίηση αδυναμιών (“weaponized ‘zero day’ exploits”), των προγραμμάτων για εισβολή και απόκτηση του ελέγχου μηχανημάτων εξ αποστάσεως (malware remote control systems) και της τεκμηρίωσης για αυτά» , υποστηρίζει o ιστότοπος.

Παράλληλα, στη CIA φέρεται να λειτουργεί ειδική ομάδα η οποία συγκεντρώνει στοιχεία για «τεχνικές εισβολής» που διαθέτουν άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιεί προκειμένου να καλύψει δικά της ίχνη εισβολών.

Το φως της δημοσιότητας είδαν συνολικά 8.761 έγγραφα, που αποκαλύπτουν κατασκοπευτικά μυστικά της CIA, ενώ, όπως επεσήμανε ο Ασάνζ, πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών που θα δημοσιευτούν στη συνέχεια.

Αν όσα έδωσε, σήμερα, στη δημοσιότητα  ο ιστότοπος Wikileaks επαληθευτούν θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια.

«Δεν σχολιάζουμε την αυθεντικότητα ή το περιεχόμενο τέτοιων εγγράφων», ανέφερε ο Τζόναθαν Λίου, εκπρόσωπος της CIA.

Βάση των χάκερς στη Γερμανία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός, ότι, σύμφωνα με τις διαρροές του Wikileaks, η CIA έχει μετατρέψει το αμερικανικό προξενείο στη Φρανκφούρτη σε μυστική βάση χάκερς από όπου παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Οι χάκερς έχουν εξασφαλισμένη ανενόχλητη μετακίνηση σε όλη την ΕΕ και διαθέτουν διπλωματικά διαβατήρια αλλά και την πλήρη κάλυψη του αμερικανικού ΥΠΕΞ.