Χιλή: Πρόστιμο στον Πρόεδρο της χώρας για σέλφι χωρίς μάσκα

Πρόστιμο 3.500 δολαρίων επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινιέρα, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στη χώρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στον Πινιέρα, επειδή πόζαρε με μια περαστική για σέλφι στην παραλία, χωρίς να φοράει μάσκα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Η Πινιέρα ζήτησε συγγνώμη για τη φωτογραφία, η οποία, μάλιστα, αναρτήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές του μήνα. Ο Πινιέρα υποστήριξε ότι περπατούσε στην παραλία της πόλης Κατσάγκουα της Χιλής μόνος του, όταν μια πολίτης τον αναγνώρισε και του ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί.  Στη σέλφι ο Χιλιανός Πρόεδρος και η γυναίκα στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, χωρίς κανένας από τους δύο να φορά μάσκα.

Σημειώνεται ότι ο Πινιέρα έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει φωτογραφήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις. Την περίοδο των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων είχε φωτογραφηθεί σε πάρτι πίτσας, ενώ όταν οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν λόγω της πανδημίας, ο Πινιέρα φωτογραφήθηκε στην πλατεία όπου γίνονταν οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Η Χιλή έχει καταγράψει 581.135 κρούσματα του ιού από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα τον Μάρτιο και 16.051 θανάτους από τον κορωνοϊό.