Αυτός είναι ο Rahul Dubey: Ο Ινδοαμερικανός που άνοιξε την πόρτα του στους διαδηλωτές στις ΗΠΑ

Αυτός είναι ο Rahul Dubey. Το βράδυ της Τρίτης, έσωζε ζωές διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον όταν άνοιξε το σπίτι του σε 70 ειρηνικούς διαδηλωτές για να γλυτώσουν από την αστυνομία, η οποία τους περικύκλωσε ρίχνοντάς τους δακρυγόνα και εφαρμόζοντας πάνω τους τη στρατιωτική τακτική Kettling.

Το Kettling είναι μια στρατιωτική τεχνική περικύκλωσης και εξουδετέρωσης ατόμων που εφαρμόζεται συχνά τις τελευταίες μέρες στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ Δεν είναι τεχνική διασποράς, είναι το εντελώς αντίθετο – είναι μια τεχνική έντονης επιθετικότητας, και είναι αμφιλεγόμενη επειδή σπάνια χρησιμοποιείται καλόπιστα και συχνά οδηγεί σε έντονη και παρατεταμένη βία.

Όταν η αστυνομία της Ουάσινγκτον έσπρωξε τους διαδηλωτές σε μια οικιστική γειτονιά, οι κάτοικοι που παρακολουθούσαν άνοιξαν τις μπροστινές πόρτες τους για να προστατεύσουν τους διαδηλωτές. Ανάμεσά τους και ο Rahul Dubey, Ινδοαμερικανός πρώτης γενιάς.

Ο Rahul και οι γείτονές του προστάτευσαν εκατό άτομα για οκτώ ώρες χθες το βράδυ. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να πετάξει δακρυγόνα στα σπίτια τους Ο Rahul και οι γείτονές του ετοίμασαν τρόφιμα, ιατρική βοήθεια και επιστράτευσαν δικηγόρους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Για τους διαδηλωτές, ο Ραούλ είπε στον Τύπο: «Ελπίζω ο 13 χρονος γιος μου να μεγαλώσει και να γίνει το ίδιο εκπληκτικός όσο και αυτοί. Η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτούς».

(Πληροφορίες και φωτογραφία από Redfish)